6 september 2021
20:00

Tyresö FF

Referat: Djurgårdens IF FF - Tyresö FF

Ikväll premiärspelade vi seniorfotboll i den så kallade Stockholmsserien när vi mötte Tyresö på Östermalms IP. Tyresö kom med bl a nio spelare från deras damtrupp som just nu ligger på tredje plats i Division 1 Södra Svealand. Det gick fortare än vi är vana vid och inledningen blev nästan lite chockartad med första baklängesmålet lite slumpartat redan i den 4e matchminuten. Tjejerna försökte trampa igång och få tag i spelet men motståndarna hade svar på det mesta och i 13e minuten ökade Tyresö ledningen, 0-2. Ytterligare fem minuter senare kom 0-3 efter ett snyggt anfall där vi blev bortspelade. Det kunde ha blivit fler baklängesmål i första halvlek men Felicia räddade oss kvar i matchen med några suveräna räddningar. Varefter halvleken led lyckades tjejerna flytta upp positionerna och jämna ut spelet. Den trenden fortsatte i andra halvlek då tjejerna jobbade stenhårt och stundtals satte en hög press på motståndarna. Redan i den 3e minuten fick Edda skottläge utanför straffområdet och pangade in reduceringen, 1-3. Även om Tyresö relativt snart därefter utökade ledningen till 1-4 efter en stark soloprestation längs vänsterkanten och ett iskallt avslut kändes det allt bättre ju längre matchen led och tjejerna skapade ett antal högoktaniga chanser, bl a höll sig Hanna framme två gånger och var ytterst nära att få in bollen, Sara kom loss i mitten och dundrade iväg ett skott som gick över och Ida fann sig plötsligt helt friställd framför motståndarmålet men fick inte riktigt ordning på fötterna. Underbart att se offerviljan, löpningarna och inställningen i andra halvlek som gör att vi tar med oss matchen som en positiv upplevelse där vi fick visa att vi hänger med mot högkvalitativt motstånd. Jättekul att Anna Damm ville göra comeback och spela sin första match sedan inomhusturneringen i Sundsvall i februari 2020. Hoppas vi får se mer av Anna!
Tack alla tjejer för en härlig kämpainsats idag!